Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Με τον τρόπο του Τσάκ Νόρις

-Πώς θα σβήσει το Ελληνικό χρέος ο Τσάκ Νόρις;
-Με μπλάνκο!

-Γιώργος Παπανδρέου: Λεφτά υπάρχουν!
-Τσάκ Νόρις: Μολών Λαβέ!


Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ο Φιλότουρκος κ. C. BILDT


Η ανθελληνική δράση του Σουηδού υπουργού Εξωτερικών, που έχει ταχθεί στην υπηρεσία της Άγκυρας.
Κυνικός,επιθετικός,ειρωνικός,εριστικός,ανθέλληνας,φιλότουρκος. Πρόκειται για μερικούς μόνο απο τους χαρακτηρισμούς που αποδίδουν στο Σουηδό υπουργό Εξωτερικών,Καρλ Μπίλντ,Έλληνες διπλωμάτες,σύμβουλοι και εμπειρογνώμονες αλλα και σύσσωμο το διπλωματικό σώμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, όταν τον ακούν να εξαπολύει ύβρεις κατα της Αθήνας και της Λευκωσίας σε συμβούλια υπουργών της Ε.Ε ή σε δηλώσεις και συνεντεύξεις του και ταυτοχρονα να είναι ταυτισμένος με την τουρκική πολιτική. Είναι το απόλυτο σύμβολο της φιλοτουρκικής πολιτικής μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το θέμα βέβαια δεν είναι τόσο απλό, διότι και άλλοι ξένοι αξιοματούχοι υποστηρίζουν τουρκικές θέσεις. Η διαφορά με τους άλλους έγκειται στο γεγονός ότι ο Μπίλντ, εδώ και έξι χρόνια έχει δημιουργήσει ξεχωριστή οργάνωση υποστήριξης των τουρκικών συμφερόντων, τους "Φίλους της Τουρκίας",στην οποία συμμετέχουν η Σουηδία,φυσικά η Αγγλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Φιλανδία και συχνά πυκνά συναντώνται και σχεδιάζουν τη δράση τους στο Κυπριακό, τελευταία και στο θέμα της ΠΓΔΜ, στο πλευρό του Γκρούεφσκι.

ΠΗΓΗ: Επίκαιρα 29.12.2011


Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Τι φοβούνται οι Γερμανοι;


                                    Απο την εκπομπή www.radio9.gr στις 27 Σεπτεμβρίου 2011
                                                       Καζάκης-Κακλαμάνος

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ: "ΟΧΙ" ΣΤΗ ΦΡΑΟΥ ΜΕΡΚΕΛ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ: "ΟΧΙ" ΣΤΗ ΦΡΑΟΥ ΜΕΡΚΕΛ: «Σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή ...

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

"ΟΧΙ" ΣΤΗ ΦΡΑΟΥ ΜΕΡΚΕΛ



«Σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη» μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.

«Σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη» μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχαν.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, όπου πάντως σημειώνεται πως «είναι πρόδηλο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης».

Στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφέρεται ακόμη πως κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Αγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κ. Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης και ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο.

Λίγο μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Ελλάδα, η γερμανική κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της ανακοίνωσε πως η Γερμανίδα καγκελάριος δεν έκανε τέτοια πρόταση. Όμως, κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας επέμειναν πως η κυβερνητική ανακοίνωση που εξεδόθη απεικονίζει την πραγματικότητα.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΡΙΖΑ
Η κ. Μέρκελ έχει συνηθίσει να απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας σαν να πρόκειται για χώρα-προτεκτοράτο και αυτό το δικαίωμα της το έχουν δώσει ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς με τη στάση τους και τις επιστολές τους, παρατήρησε ο Αλέξης Τσίπρας και δήλωσε βέβαιος πως την απάντηση στη Γερμανίδα καγκελάριο θα τη δώσει ο ελληνικός λαός στις 17 Ιουνίου.

Ο ελληνικός λαός θα δώσει στην κ. Μέρκελ αρνητική απάντηση στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και θα βάλει τέλος στα μνημόνια της λιτότητας, της υποτέλειας και της αναξιοπρέπειας, ανοίγοντας το δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πρόταση της Γερμανίδας καγκελαρίου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές του Ιουνίου.

Έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στην πρόταση της Γερμανίδας καγκελαρίου 'Αγκελα Μέρκελ για διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ παράλληλα με τις βουλευτικές εκλογές.

Όπως αναφέρει σε μήνυμά του στο twitter, «η προκλητική παρέμβαση της κ. Μερκελ στα εσωτερικά μας, έχει στόχο την Αριστερά». «Θα γίνει μπούμερανγκ για τους συνεταίρους του μνημονίου» προσθέτει.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ

Το ΚΚΕ «απορρίπτει και καταγγέλλει τον εκβιασμό περί διενέργειας δημοψηφίσματος που έθεσε η Α. Μέρκελ με το ερώτημα "ευρώ ή δραχμή"». Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, «πέρα από το γεγονός ότι αυτό δεν μπορεί να διενεργηθεί από υπηρεσιακή κυβέρνηση, αποτελεί ωμό εκβιασμό σε βάρος του λαού και στήριξη στα κόμματα του "ευρωμονόδρομου" και στην ελληνική πλουτοκρατία. Είναι επίσης μία ακόμα απόδειξη ότι η κατάργηση των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων απαιτεί σύγκρουση με την ΕΕ».

Καταλήγοντας, προσθέτει: «Το ΚΚΕ είναι γνωστό ότι καλεί το λαό με τους δικούς του όρους να οργανώσει την πάλη του και με δική του πρωτοβουλία να βγάλει ο ίδιος την Ελλάδα από την ΕΕ. Θα προχωρήσει έτσι μπροστά με δικό του σχεδιασμό και στόχο, πράγμα που είναι τελείως διαφορετικό από το να την βγάλουν οι άλλοι από την ΕΕ. Γιατί λύση υπέρ του λαού σημαίνει: Αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους».



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αμεση ήταν απάντηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στην προτροπή της Αγγελας Μέρκελ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές.

«Η Γερμανία αν επιθυμεί μπορεί να κάνει στην επικράτειά της δημοψήφισμα και να φύγει από το ευρώ, εμείς δεν έχουμε τέτοιο δίλημμα», ήταν το σχόλιό του μέσω twitter.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Δ

"Ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από δημοψήφισμα για να αποδείξει την επιλογή του στο ευρώ, επιλογή, που, άλλωστε, υπερασπίζεται με αιματηρές θυσίες» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σχολιάζοντας την πρόταση της Γερμανίδας καγκελαρίου 'Αγκελα Μέρκελ για δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή ή όχι στο ευρώ παράλλημα με τις νέες εκλογές.

Καταλήγοντας, ο κ. Σαμαράς σημειώνει πως ο ελληνικός λαός δικαιούται το σεβασμό των εταίρων του και προσθέτει: «Η αποψινή πρόταση της κας Μέρκελ περί δημοψηφίσματος -και μάλιστα σε χρόνο προεκλογικό- είναι, τουλάχιστον, ατυχής και δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Γιατί απευθύνεται στον Ελληνικό λαό σε λάθος ώρα και με λάθος μήνυμα».





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ
Ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει για άλλη μια φορά το ΠΑΣΟΚ για την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης και την εικόνα αστάθειας και αβεβαιότητας την οποία δίνει η χώρα μας στο εξωτερικό.

Απαντώντας στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την πρόταση δημοψηφίσματος, το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι έδωσε καθαρή και άμεση απάντηση και προσθέτει ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ «παίζει εκλογικά ζάρια στην πλάτη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού».

Και καταλήγει: «Δεν αντιλαμβάνεται τι και πώς διακυβεύεται στην Ευρώπη. Δεν αντιλαμβάνεται ότι πολιτικοί του ίδιου τύπου με αυτόν υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όλοι μαζί, κατά λάθος ή λόγω τοπικών πολιτικών σκοπιμοτήτων, μπορούν να οδηγήσουν τα πράγματα στα άκρα με το λογαριασμό να τον πληρώνει πρώτη η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός».

Η διενέργεια δημοψηφίσματος ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων και όχι στην αρμοδιότητα της ΕΕ ή κυβερνήσεων άλλων κρατών-μελών, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Η διενέργεια δημοψηφίσματος ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων και όχι στην αρμοδιότητα της ΕΕ ή κυβερνήσεων άλλων κρατών-μελών, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το περιεχόμενο της συνομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Προστίθεται μάλιστα ότι το ζήτημα στην Ελλάδα δεν είναι η παραμονή ή όχι στο ευρώ, αλλά η οριστική έξοδος από την κρίση και η αποκατάσταση της ουσιαστικής ισοτιμίας της χώρας μέσα στην Ευρώπη με ασφάλεια και με χειρισμούς που ανακόπτουν την ύφεση και την ανεργία, προστατεύουν τα εισοδήματα, ιδίως τα χαμηλά και μεσαία και δίνουν προοπτική και αισιοδοξία.

Επιπλέον, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι για την ανάγκη να συγκροτηθούν και να εφαρμοστούν ολοκληρωμένες ευρωπαϊκές πολιτικές στήριξης της ανάπτυξης και καταπολέμησης της ανεργίας έχουν ληφθεί σαφείς αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο του 2011.

Άρα σημασία έχει αυτές οι πολιτικές εξαγγελίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γίνουν άμεσα πράξη, χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, προστίθεται.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡ
Η κ. Μέρκελ επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους Έλληνες πολίτες, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, συμπληρώνοντας ότι αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια η πρόταση για δημοψήφισμα και μάλιστα την ώρα που η χώρα πορεύεται προς εκλογές. «Η κ. Μέρκελ οφείλει να αντιληφθεί ότι το πολιτικό περιβάλλον της Ευρώπης αλλάζει», σημειώνεται.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμη ότι οι Έλληνες πολίτες θα ψηφίσουν στις εκλογές για το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας.





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ
Για προσβλητική και προκλητική παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελάριου στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας κάνει λόγο η Κοινωνική Συμφωνία, τονίζοντας ότι η Αγκελα Μέρκελ «πολέμησε λυσσαλέα τη δυνατότητα έκφρασης του ελληνικού λαού και την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης», τον περασμένο Οκτώβριο, να διεξαχθεί δημοψήφισμα με ερώτημα την έγκριση ή όχι της νέας δανειακής σύμβασης και του μνημονίου.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το δημοψήφισμα αποφασίζεται από τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα θεσμικά όργανα και όχι καθ' υπόδειξη ξένων παραγόντων.

Επιπλέον, προστίθεται ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί αυτή τη στιγμή καθώς η απόφαση λαμβάνεται από τη Βουλή των Ελλήνων, η οποία όμως διαλύεται εν όψει των εθνικών εκλογών.

«Ας μας αφήσει τώρα ήσυχους να επιτελέσουμε το καθήκον μας», καταλήγει.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑ.Ο.Σ

Προκλητικό λάθος χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης την την πρόταση της Αγκελα Μέρκελ για δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή ή όχι στο ευρώ.

«Η προτροπή της κας Μέρκελ δεν είναι μόνον απαράδεκτη παρέμβαση είναι ένα ακόμη προκλητικό λάθος της γερμανικής πολιτικής που μας εξοργίζει», επισημαίνει και προσθέτει ότι οι εκλογές της 17ης Ιουνίου αποτελούν ούτως ή άλλως ένα δημοψήφισμα.

Ο κ. Καρατζαφέρης διαβεβαιώνει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών «θα είναι ευρωπαϊκό». «Μπορεί να είμαστε, και δίκαια, οργισμένοι, να είμαστε επαναστατημένοι αλλά δεν παύει πάνω από όλα η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, να είμαστε υπεύθυνοι Έλληνες πατριώτες», συμπληρώνει.



Και το βραβείο καλύτερης ατάκας πηγαίνει στον ......κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΜΜΕΝΟ!

«Η Γερμανία αν επιθυμεί μπορεί να κάνει στην επικράτειά της δημοψήφισμα και να φύγει από το ευρώ, εμείς δεν έχουμε τέτοιο δίλημμα»

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

(Ξεπουλήματος Ελληνικής Γής συνέχεια!!!)

Ο Π. Αλιβιζάτος υπέγραψε την κατακύρωση του διαγωνισμού, με ετήσιο μίσθωμα 250.000 ευρώ

ΥΠΠΟΤ: Μίσθωση του τουριστικού λιμένα Μυτιλήνης για 40 χρόνια!!

Σε Folli Follie Group και Setur η μαρίνα Μυτιλήνης


03/05/2012 | 17:04
Τελευταία Ενημέρωση: 17:04 03/05/2012


Σύμβαση μίσθωσης του τουριστικού λιμένα Μυτιλήνης με την ανάδοχο ελληνοτουρκική κοινοπραξία «ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΙΔΩΝ Α.Ε.» ("FOLLI FOLLIE GROUP" & "SETUR SERVIS TURISTIK A.S") υπέγραψε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Πέτρος Αλιβιζάτος.

Ο κ. Αλιβιζάτος υπέγραψε την κατακύρωση του διαγωνισμού, με ετήσιο μίσθωμα 250.000 ευρώ για την παραχώρηση του τουριστικού λιμένα Μυτιλήνης, για 40 χρόνια, βελτιώνοντας την αρχική οικονομική προσφορά του αναδόχου.

Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΤ, η κοινοπραξία θα αναλάβει την ομαλή και μακροχρόνια λειτουργία της μαρίνας Μυτιλήνης, η οποία θα συμβάλλει τόσο στην οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, όσο και στην τουριστική προβολή της Ελλάδας γενικότερα.

Παρών ήταν ο Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης.

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Το Πανεπιστήμιο του Stanford για την υπερθέρμανση του Πλανήτη



Απο τον Noah Diffenbaugh06:47 μ.μ.


Η υπερθέρμανση του πλανήτη και  ακραίες θερμοκρασίες:
Το +TIME έχει ένα blog post για το έργο του Τζιμ Χάνσεν (Jim Hansen), που δημιουργησε κάποιες συζητήσεις. το +ΤΙΜΕ μας συνδέει με ένα χειρόγραφο του Χάνσεν, που αξιολογεί πόσο σπάνιες είναι οι  πρόσφατες ακραίες θερμοκρασίες . Λαμβάνοντας υπόψη τη συζήτηση , σκέφτηκα ότι θα άξιζε τον κόπο να μοιραστεί μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πέρυσι και δείχνει κάτι πολύ παρόμοιο: ότι μεγάλο μέρος της επιφάνειας της γης ήδη βιώνει πρωτοφανή εμφάνιση υπερβολικής ζέστης, και ότι αυτή η εμφάνιση είναι πιθανό να συνεχίσει να εντείνεται τις επόμενες δεκαετίες, σε σημείο που πολλές περιοχές του πλανήτη είναι πιθανό να κινηθούν προς ένα νέο καθεστώς για το κλίμα, στο οποίο το πιο δροσερό καλοκαίρι είναι θερμότερο από το πιο καυτό καλοκαίρι του πρόσφατου παρελθόντος.

Το παραπάνω βίντεο δίνει μια σύντομη περίληψη της μελέτης και τα πορίσματα.

Η είδηση ​​του Στάνφορντ είναι εδώ:
http://news.stanford.edu/news/2011/june/permanent-hotter-summers-060611.html
Το paper είναι διαθέσιμο ανοιχτή πρόσβαση εδώ:

Τα πλοκάμια της παγκόσμιας τράπεζας εξαπλώνονται στον κόσμο...Θα τους σταματήσει κανείς;

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ

Ψήφος - σεισμός: 7 ως 10 κόμματα στη Βουλή - 3ο το ΠΑΣΟΚ

Ιστορικές ανατροπές, πρωτοφανείς σε εύρος, ένταση και πολιτικές επιπλοκές, προοιωνίζονται οι πρώτες εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος.

Ψήφος - σεισμός: 7 ως 10 κόμματα στη Βουλή - 3ο το ΠΑΣΟΚ
Την ίδια στιγμή, σαστισμένος ο διεθνής Τύπος εστιάζει την προσοχή του στην άνοδο της ακροδεξιάς («Φιλοναζιστές μπαίνουν στη Βουλή», γράφει φερ΄ ειπείν η El Pais) και εκφράζει την ανησυχία του για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη.


Μέχρι στιγμής η πρώτη επίσημη εκτίμηση αποτελέσματος της Singular Logic που συγκεντρώνει και επεξεργάζεται για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών τα αποτελέσματα προβλέπει επτακομματική Βουλή αλλά και θρίλερ για την είσοδο ή όχι ακόμη τριών κομμάτων.
Η στατιστική απόκλιση της εν λόγω εκτίμησης υπολογίζεται στο 0.5 τοις εκατό.
Ετσι, σύμφωνα με την εκτίμηση της Singular Logic τα τελικά αποτελέσματα θα κυμανθούν ως εξής:
  • ΝΔ: 19,18% - 109 έδρες
  • ΣΥΡΙΖΑ 16, 3% – 50 έδρες
  • ΠΑΣΟΚ 13,63% – 42 έδρες
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ : 10, 5% - 32 έδρες
  • ΚΚΕ 8.46% – 26
  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 7,04% - 22 έδρες
  • ΔΗΜΑΡ: 6% - 19 έδρες
Τη συμετοχή τους στη Βουλή, σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση, διεκδικούν με αρκετές πιθανότητες τα εξής κόμματα:
  • ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 2. 86
  • ΛΑΟΣ 2.86
  • ΔΗΣΥ 2.69
Σύμφωνα με την εκτίμηση της Singular ανοδική τάση παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή συα κόμματα των Οικολόγων και του ΛΑΟΣ.
Οπως σημείωσε εκ μέρους της εταιρίας η κυρία Μαρία Λάμοπου, τα κόμματα αυτά με τη συνεχώς αυξανόμενη ροή αποτελεσμάτων πιθανόν να τροποποιήσουν τα τελικά ποσοστά και την κατανομή των εδρών.
Η αποχή πλησιάζει το 40%
Στο μεταξύ, μικρότερα ποσοστά συμμετοχής στις εθνικές εκλογές δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς περίπου, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά αποχής ήταν το 2009 30%, το 2007 26% και το 2004 24%.
Αναβρασμός στα κομματικά επιτελεία
Περίπου μισή ώρα μετά την ανακοίνωση της επίσημης εκτίμησης αποτελέσματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δήλωση του πρότεινε ουσιαστικά τη συγκρότηση κυβέρνησης με τη συμμετοχή των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, ενώ έκανε λόγο για επώδυνο αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ, που όπως είπε ο ίδιος «δυσαρέστησε το λαό για να σώσει τη χώρα».
Της δήλωσης Βενιζέλου είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες συσκέψεις με τα κορυφαία στελέχη του κόμματος προκειμένου να αοποφασιστούν τα επόμενα βήματα του κόμματος.
Λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά με κορυφαία στελέχη του κόμματος. Οι επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας προσανατολίζονται στο να προσπαθήσει το κόμμα να σχηματίσει κυβέρνηση ώστε να μην αναλάβει την ευθύνη η χώρα να οδηγηθεί σε επαναληπτικές εκλογές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της Μάριας Σπυράκη συντάσσεται ήδη αυτή την ώρα κείμενο 20 σημείων σύγκλισης, το οποίο πιθανότατα θα υποβληθεί πρώτα στο ΠΑΣΟΚ με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.
Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου επικρατεί συγκρατημένος ενθουσιασμός, ενώ στις 10:30 το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει δηλώσεις στο Ζάππειο. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν όταν εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των exit polls τότε θα πρόκειται για ήττα της πολιτικής του μνημονίου.
Στον Περισσό, στα γραφεία του ΚΚΕ επικρατεί αισιοδοξία και τα στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι έδωσαν με επιτυχία τον προεκλογικό αγώνα.
Στο ΛΑΟΣ, ο Γ. Καρατζαφέρης θα μεταβεί στα γραφεία του κόμματος στην οδό Καλλιρόης μετά τις 8:00 το βράδυ, ενώ στελέχη του ΛΑΟΣ αναφέρουν ότι αναμένεται μακρά νύχτα.

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΓΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑ....ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ!

Όπως αποδεικνύεται απο επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, προκύπτει οτι η σχετική ηλικιακή πλειοψηφία των ψηφοφόρων στην Ελλάδα είναι ηλικίας άνω των 71 ετών!
Παραθέτω παρακάτω τον πίνακα ηλιακής κατανομής:

ΗΛΙΚΙΕΣ   ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ
18-23              673.144
24-29              766.212
30-35               938.798
36-41               973.429
42-47            1.006.530
48-53               932.140
54-59               891.978
60-65               834.854   
66-70               625.411
>=71             2.208.306

Ενώ υπερτερούν οι γυναίκες έναντι των αντρών.
 Για το 2012, σε σύνολο 9.850.802 ψηφοφόρων, οι 4.771.377 είναι άνδρες και οι 5.709.425 είναι γυναίκες.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Υπάρχουν επιλογές... στις εκλογές!

Είδα σήμερα 2/5 τη συνέντευξη του αρχηγού του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, κου Αλικάκου Νικόλαου, στην ΕΤ1 το μεσημέρι και ομολογώ, οτι εντυπωσιάστηκα απο τις απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων με σαφήνεια και καθαρότητα αλλα και παρρησία, παρ'οτι καινούριος πολιτικός στην χώρα μας. Το δε πρόγραμμα του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας σε γενικές γραμμές,πιστεύω οτι εκφράζει μεγάλο μέρος του λαού που αισθάνεται προδωμένο απο τα δύο μεγάλα κόμματα .
Για τις προγραμματικές του θέσεις μπορείτε να δείτε τον παρακάτω  σύνδεσμο:

http://www.syndesmosee.gr/index.php/the-party/171-politikes-theseis

Μάλιστα μπορείτ να δείτε την συνέντευξη Τύπου την  Πέμπτη 03 Μαΐου και ώρα 13:00 στην ΕΤ1 του   Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας σε κρατικά και ιδιωτικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα.
Υπάρχουν επιλογές και πέρα απο τα "μεγάλα κόμματα" αρκεί να το ψάξεις....